Nieuws

21.12.2010

Vereniging van Gastouderbureaus heet vanaf vandaag Vereniging GastOuderBranche

Vanaf vandaag hebben gastouders een eigen branchevereniging. Het lidmaatschap van de VGOB staat vanaf vandaag ook open voor gastouders. Daarom heeft de Vereniging van Gastouderbureaus haar naam statutair laten wijzigen in Vereniging GastOuderBranche. De in 2007 opgerichte vereniging stond voorheen alleen open voor gastouderbureaus maar vanaf vandaag zijn ook gastouders welkom als lid.

De VGOB is opgericht door een aantal gastouderbureaus , die zich wilden onderscheiden op de snel groeiende gastoudermarkt.  De afgelopen jaren werd de gastouderopvang geconfronteerd met een verregaande wetswijziging. De VGOB heeft zo goed als zij kon de belangen van de gastouderbureaus en de gastouders behartigd.

De persoon,  waar het om draait in de gastouderopvang, de gastouder zelf, heeft zelf geen platform waar hij of zij haar of zijn stem kan laten horen.  De wet is nu een jaar van kracht, een jaar waarin gastouders en gastouderbureaus  keihard gewerkt hebben om aan de nieuwe eisen te voldoen.  A lle gastouders, die zijn aangesloten bij leden van de VGOB, zijn tijdig gekwalificeerd en aangemeld bij de gemeente voor registratie. Daar is de VGOB enorm trots op en het lijkt erop dat de VGOB nu verder kan met waar zij oorspronkelijk voor opgericht is, de kwaliteit van gastouderopvang naar een hoger plan tillen en zichtbaar maken. Wij willen dit heel graag samen met de gastouder doen. Want gastouderopvang, dat doen wij samen!

Gastouders, die aangesloten zijn bij een gastouderbureau dat lid is van de VGOB, kunnen zich aanmelden via onze site www.vgob.nl. Het lidmaatschap kost slechts € 12,00 per jaar. Is uw gastouderbureau nog geen lid van de VGOB? Attendeer uw bureau op het belang en de voordelen van aangesloten zijn bij de VGOB.

Terug

Laatste nieuws

06.05
2020

FAQ openstellen gastouderopvang

Hier vindt u de FAQ met betrekking tot de openstelling van de gastouderopvang per 11 mei.

Lees meer

17.04
2020

Notitie voor gastouderbureaus en gastouders

Hier vindt u de notitie voor gastouderbureaus en gastouders over compensatie ouderbijdrage.

Lees meer

17.04
2020

Kamerbrief vergoeding eigen bijdrage

De Rijksoverheid heeft vandaag een kamerbrief gestuurd over de vergoeding van de eigen bijdrage van ...

Lees meer

Meer nieuws

 

Follow VGOB on Twitter