Nieuws

03.01.2011

Vizier op de toekomst

BLOG VGOB op  Kinderopvang Visie

Vizier op de toekomst

Petje af voor al die tienduizenden gastouders en honderden gastouderbureaus die zich met bloed, zweet en tranen door de nieuwe regelgeving hebben heen geworsteld. Regelgeving die vaak op het allerlaatste moment nog ‘’even’’ moest worden gemaakt of werd aangepast. Een jaar geleden verkeerden we met zijn allen in onzekerheid: waar menigeen had verwacht dat gastouderopvang kopje onder zou gaan, is nu eind 2010 zichtbaar dat we er nog altijd zijn: alleen nu beter, sterker, professioneler en bovendien bewezen als onmisbare vorm van zeer gewaardeerde kinderopvang.

Een turbulent jaar voor gastouderopvang loopt ten einde: opgelucht halen we weer adem en richten het vizier op de toekomst. Stoppen met klagen en vooruit kijken, maar vooral ook hand in eigen boezem steken. Als we mee willen praten en denken, dan zullen we als branche sterker verenigd moeten zijn. Niet versnipperd over een aantal partijen, waar bovendien het belang van gastouderopvang toch al ondergeschikt is.

Een vereniging van, voor en door de branche, gedreven door mensen die zelf in het werkveld staan. Dat kost tijd, en helaas hadden we daarvan in 2010 een chronisch gebrek. En toch hebben we in de laatste maanden van dit jaar ons eens te meer beseft dat het belang van een goede vertegenwoordiging noodzakelijk is voor de ontwikkeling, het imago en het voortbestaan van gastouderopvang.

Binnen onze vereniging bruisen we van de plannen, we willen beter gehoord worden, samen een front gaan vormen en het imago van gastouderopvang verbeteren. Maar bovenal gaan zorgen dat de belangen van ouders, gastouders, gastouderbureaus en de kinderen die gebruik maken van gastouderopvang beter behartigd gaan worden. Het belang van de kinderen dient voorop te staan, met alle veranderingen in 2010 leek dat wel het ondergeschoven kindje van de overheid en branchepartijen.

Klinkt eenvoudig maar hoe verenig je zo vele mensen? Vele mensen die het geloof in de belangenbehartiging compleet hebben verloren het afgelopen jaar. Vele mensen die vinden totaal niet gehoord te zijn: en terecht!

Hoe win je het vertrouwen van al die mensen? Op die vraag zoeken wij het antwoord: wij geloven heilig in een (grote) branchevereniging die enkel opkomt voor de belangen van alle partijen in gastouderopvang.

Omvormen van een bestaande vereniging lijkt de makkelijkste weg, maar ook die weg kent vele hobbels, een aantal hebben we inmiddels al genomen: een nieuwe naam, een nieuw logo, een nieuwe visie voor 2011 en een nieuwe slogan. Zo stappen wij met goede moed het nieuwe jaar in, vastbesloten een succes te maken van onze vereniging, want Gastouderopvang dat doen wij samen!

Terug

Laatste nieuws

06.05
2020

FAQ openstellen gastouderopvang

Hier vindt u de FAQ met betrekking tot de openstelling van de gastouderopvang per 11 mei.

Lees meer

17.04
2020

Notitie voor gastouderbureaus en gastouders

Hier vindt u de notitie voor gastouderbureaus en gastouders over compensatie ouderbijdrage.

Lees meer

17.04
2020

Kamerbrief vergoeding eigen bijdrage

De Rijksoverheid heeft vandaag een kamerbrief gestuurd over de vergoeding van de eigen bijdrage van ...

Lees meer

Meer nieuws

 

Follow VGOB on Twitter