Nieuws

14.02.2011

Op zoek naar erkenning

BLOG VGOB op  Kinderopvang Visie

Op zoek naar erkenning

Als branche organisatie dien je op te komen voor de belangen van je leden en dus de branche.
Vol goede moed zijn wij een nieuwe weg ingeslagen, op naar de toekomst, op naar een beter imago voor de gehele gastouderbranche. En toch ook in het begin van 2011 stuiten wij wederom op een aantal toonaangevende voorbeelden waaruit blijkt dat wij, als gastouderbranche,  nog steeds niet voor vol worden aangezien.

Gratis VVE workshops voor managers kinderopvang: wie verder leest ontdekt al snel dat het aanbod niet geldt voor managers in gastouderopvang.
Kinderopvangkaart is nog niet volledig: wie verder leest ontdekt al snel dat gastouderopvang niet eens een ‘’zoek’’ optie is binnen de kinderopvangkaart.
Meer BKK opleidingsbudget beschikbaar: wie verder leest leert al snel dat het voor gastouderopvang onmogelijk is een opleidingsbudget aan te vragen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden uit nieuws van de afgelopen weken: ontmoediging? Of totale ontkenning dat gastouderopvang ook kinderopvang is?

Onder de werknemers in de gastouderbranche maar zeker ook bij de gastouders zelf leeft de behoefte om zich verder te ontwikkelen. Maar helaas gelden de huidige budgetten, subsidies en gratis workshops niet voor werknemers in de gastouderopvang en gastouders.

Al het mogelijke is gedaan om het werken in en voor gastouderopvang te ontmoedigen.
Maar na een turbulente tijd staat gastouderopvang nog steeds fier overeind.
Alle negatieve aandacht heeft de gehele branche juist aangespoord het tegendeel te bewijzen en met succes!
Want gastouders zijn geen opa of oma, maar opgeleide en dus gekwalificeerde, kundige professionals. Hoe jammer is het dan dat anno 2011 gastouderopvang nog altijd niet voor volwaardige kinderopvang wordt aangezien.

Het wordt hoog tijd dat die erkenning nu eens wordt afgegeven en waar regelingen voor kinderopvang worden geïntroduceerd kan en mag gastouderopvang niet worden uitgesloten.

Laat nu eens duidelijk zijn: Gastouderopvang = Kinderopvang !

 

Terug

Laatste nieuws

01.04
2020

Verlening maatregelen omtrent corona

De Rijksoverheid heeft op dinsdag 31 maart aangegeven dat de huidige maatregelen verlengd gaan worden ...

Lees meer

25.03
2020

Aangepaste Q&A

Hier ...

Lees meer

24.03
2020

Uitwerking compensatie eigen bijdragen ouders

Speciale aandacht voor gastouderopvang in de uitwerking van de compensatie eigen bijdragen ...

Lees meer

Meer nieuws

 

Follow VGOB on Twitter